Välkomna till vår nya sajt!

Vi har en ny sajt som börjar ta form. Allt är inte klart ännu, men det finns viss information som kan vara intressant. Klicka gärna på kalendern på den nya sajten, där en del finns inlagt.

Från och med nu kommer inga fler inlägg på denna blogg. Klicka på länken för att komma till den nya sajten skola.karlstad.se/rudsskolan6/. Vår gamla blogg, TheStars, kommer att finnas kvar så att ni kan gå in för att läsa och titta på bilder. Länk till TheStars finns på nya sajten.

Madeleine

SOMMARLOV!

Tack alla barn i klass 5 för gåvan och för en fin och trevlig avslutning! Det har varit en förmån för mig att få arbeta tillsammans med er och era föräldrar. Jag ser redan fram emot hösten och det vi ska göra då. Innan dess ska vi passa på att njuta av sommaren och lovet som ligger framför oss. Vi ses i augusti!

Hälsningar
Madeleine

PS Tyvärr gick det inte att lägga ut bildspelet här på bloggen. Jag mailar den istället till vårdnadshavare.

Extra avslutningsinformation

Hej
När vi på senaste klassrådet pratade om avslutningen kom det fram att barnen i klassen ville fika tillsammans på avslutningen. För att göra det enkelt tycker jag att de som vill får ta med fika. Vi fikar sedan i klassrummet efter den gemensamma avslutningen på skolgården. Jag har kvar saft som jag kan bjuda på. Om jag hinner ska jag också försöka ordna ett bildspel med bilder som jag tagit under klassens två år på mellanstadiet. :)
Hälsningar
Madde

Författarbesök – Torsten Bengtsson på besök i klass 5

 

Torsdag 22/5 hade vår klass besök av Torsten Bengtsson. Vi hade förberett oss genom att läsa och diskutera några av hans böcker. Torsten berättade om sitt författarskap, sina böcker och vad man kan tänka på när man skriver böcker. Han betonade att fantasin är viktig och att den som skriver får ljuga en hel del.

 

När han visade upp böcker som var nya och första boken i en serie (som utspelar sig under andra världskriget) som alldeles strax kommer att ges ut, var det flera i klassen som ville läsa dem.

Dagen efter fanns det till och med elever som på egen han börjat skriva egna böcker. En av dem mejlade sin prolog till Torsten och fick ett positiv uppmuntran tillbaka.

Ett gruppfoto passade vi på att ta innan han lämnade oss.

Blixtar, eld och kolets kretslopp – en resa i tid och rum med Solbussen

I onsdags fick vi möjlighet att följa med Solbussen

ut på en resa i eldens tecken. Redan i bussen fick vi reda på att vi skulle åka till flygplatsen och därefter ta oss vidare till fots genom skogen till vårt utflyktsmål.Torbjörn, som var en av våra ledare, försökte rita upp hur Dan, vår chaufför och ledare, skulle köra för att ta oss till rätt plats.

Väl framme fick hela klassen hjälpas åt att dra packningen på en kärra. Linnéa och My blev ansvariga för att se till att gruppen hittade rätt, vilket de gjorde utan problem. Torbjörn berättade att de flesta grupper missar de avtagsvägar som finns och var positivt överraskad att de hitta de rätt direkt. På vägen fanns ett hinder i form av en stor vattenpöl. där de som inte hade stövlar skulle få svårt att ta sig fram. Klassen löste även detta utan hjälp med sin goda förmåga att se lösningar istället för problem.

När vi kom fram till vår slutstation var det dags för en paus med fika för de som ville. Några hann också med att leka i skogen innan det var dags för huvuduppgiften – att göra upp eld. Först fick vi se på när två man från långt tillbaka i tiden, med hjälp av eld från ett blixtnedslag tände en eld.

Därefter visade våra ledare hur man ska göra för att lättast göra upp eld ute. Klassen lyssnade på hur man skulle hantera kniv, tändstickor och eld. När elden var tänd, vilket inte var så lätt, Skulle varje grupp koka lite vatten över elden. De gjorde sina egna tevarianter och några grupper fick till ett riktigt gott te.

Som avslut fick varje grupp redovisa hur de hade gått tillväga för att få upp eld och koka vatten/te.

En superbra dag i skogen med sol, lek och lärorika uppgifter. Tack klass 5 för att jag fick följa med och uppleva den tillsammans med er! /Madeleine

 

v.19

På måndag morgon så var syslöjdsfröken Karin borta och vi fick se på Tintin och enhörningens hemlighet. På gympan sprang vi intervaller runt Rudstjärn. Sedan hade vi engelska och matte. På onsdag hade vi prov om brott och straff. På fredag såg vi på smurfarna.